Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat, miercuri seară, că nu se aşteaptă la o creştere a ratei de vaccinare în următarea perioadă, întrucât incidenţa este mică, iar oamenii sunt mai preocupaţi de vacanţe şi concediu. Ministrul nu exclude posibilitatea ca din toamnă, când tulpina Delta va deveni predominantă, să crească din nou interesul pentru vaccinare. Din studiile realizate în alte state, ministrul afirmă că ”pe la sfârsitul lunii august tulpina Delta a deveni predominantă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Probabil că în aceste săptămâni în care şi rata de incidenţă este destul de redusă, lumea este mai preocupată să-şi organizeze vacanţa şi concediul, probabil că nu o să vedem o creştere a ratei de vaccinare (...) Ce ne străduim să facem este să creăm condiţiile cât mai aproape de orice persoană care doreşte să se vaccineze pentru a-i fi cât mai uşoară vaccinarea”, a declarat, miercuri seară, la TVR 1, Ioana Mihăilă.

Întrebată dacă crede că din toamnă, odată nu estimatul val patru al pandemiei, ar putea să crească rata de vaccinare, Mihăilă a afirmat: ”Noi ne pregătim pentru aceasră situaţia, mai ales că suntem conştienţi că noile variante vor avea o circulaţie din ce în ce mai mare şi cumva ne aşteptăm şi la o creştere a numărului de cazuri în următoaele luni, nu aş spune săptămâni”.

Mihăilă afirmă că, la finalul lunii august, estimările arată că tulpina indiană ar putea deveni predominantă.

”Studiile efectuate în alte ţări (...) previzionează că, pe la sfârşitul lunii august, tulpina Delta va deveni predominantă. Fiind cu un grad mai mare de contagiozitate, ne aşteptăm ca pe finalul lunii august să înceapă să crească numărul de cazuri, dar este ceea ce aplicăm luând exemplu din alte ţări, nu înseamnă că acelaşi lucru se va întâmpla şi la noi în ţară”, a mai afirmat ministrul.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.