Filosoful Mihai Şora s-a aflat, vineri, la Colegiul Naţional "C.D. Loga" din Timişoara, în şcoala pe care a absolvit-o, şi a avut o întâlnire cu elevii, cărora le-a transmis mesaje de încurajare. "Tinerilor le recomand să-şi gândească situaţia în care se află. Să-şi cumpănească bine răspunsurile pe care şi le dau. Să nu se lase duşi de val", a spus Şora, care a plantat şi un copac în curtea liceului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şora a fost întâmpinat de conducerea Colegiului Naţional "C. D. Loga" din Timişoara şi şi-a revăzut foaia matricolă, veche de peste 80 de ani. Apoi, după proiecţia unui film în care filosoful îşi expunea gândurile, la Atena (Grecia), acesta a stat de vorbă cu elevii şcolii.

"Îmi aduc aminte cu emoţie de vremea în care stăteam în bănci şi învătam. Mulţumesc profesorilor de atunci care m-au format şi de care îmi aduc aminte cu emoţie. Vă doresc să duceţi mai departe renumele acestei şcoli, care a format personalităţi de seamă ale culturii şi ale vieţii româneşti în general", a spus Mihai Şora.

Filosoful i-a încurajat să îşi păstreze întotdeauna principiile şi să îşi respecte valorile.

"Tinerilor le recomand să-şi gândească situaţia în care se află. Să-şi cumpănească bine răspunsurile pe care şi le dau. Să nu se lase duşi de val. A nu te lăsa dus de val înseamnă a avea tu însuţi o poziţie faţă de realitate. Un fel de a o vedea, de a o considera, de a o preţui. Cel mai important în viaţă este să ne înţelegem cu semenii noştri. E important să fim noi înşine, să ne gândim bine statutul, să ne urmăm calea"”, a spus Şora.

Unii dintre elevi l-au întrebat pe Şora cum vede viitorul României.

"Nu trebuie să ne pierdem speranţa. Tragem nădejde că viitorul României va fi unul de împlinire, de realizare a potenţialului ei. Ceea ce ne lipseşte nouă nu e atât potenţialul, care e imens, ci străduinţa de a-l duce înainte pas cu pas. Nu cu opinteli extraordinare şi paşi uriaşi din când în când. Să înaintăm metru cu metru, dar să nu dăm niciodată înapoi, nici măcar un centimetru. Atunci viitorul României va fi asigurat", a răspuns Mihai Şora.

Odată cu vizita academicianului, biblioteca şcolii în care a învăţat acesta a primit numele Mihai Şora.

La finalul evenimentului, însoţit de conducerea şcolii, filosoful a plantat un copac în curtea şcolii, care să dăinuie peste timp.

Mihai Şora a fost elev al Colegiului Naţional "C.D. Loga" din Timişoara în perioada 1923-1927.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.