Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanţe după moartea comandorului Ion Staiculescu afirmând că ”s-a grăbit să zboare acolo unde îi plăcea cel mai mult...dincolo de nori”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De azi, comandorul Ion Staiculescu a zburat la îngeri...Absurd de repede. Vinerea trecută ne întorceam împreună, cu el la manşă din Polonia. Rădea şagalnic în mustaţă şi plănuia următorul zbor. S-a grabit, însă, să zboare acolo unde îi plăcea cel mai mult...dincolo de nori”, a scris, sâmbătă, pe Facabook, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, Armata României a pierdut unul dintre cei mai iscusiţi piloţi.

”Dumnezeu să te aibă în pază şi să te odihnească în pace, nea Ioane!”, a mai scris Fifor. 

Comandantul Grupului 90 Operaţional din cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni, comandorul Ion Stăiculescu, aflat în misiune în Franţa, a decedat, sâmbătă, în camera de hotel în care era cazat. El a fost găsit de colegi inconştient şi nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Ofiţerul participa, în calitate de comandant de aeronavă, la exerciţiul multinaţional organizat de armata franceză, în perioada 31 mai - 4 iunie, pentru marcarea a 74 de ani de la debarcarea aliată din Normandia.

Comandorul Ion Stăiculescu era pilot militar clasa I, cu o experienţă de peste 7.500 de ore de zbor efectuate pe diferite tipuri de aeronave, dintre care aproximativ 3.500 pe C 27J Spartan, la manşa căruia zbura în calitate de pilot comandant instructor.

Ofiţerul, în vârstă de 55 de ani, activa în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1986. Era căsătorit şi avea un copil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.