Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a cerut, miercuri, prefecţilor şi şefilor structurilor judeţene ale M.A.I. să facă în cel mai scurt timp o analiză privind principalele riscuri şi vulnerabilităţi existente la nivelul fiecărui judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunict de presă transmis, miercuri, de Ministerul Afacerilor Interne, ministrul Mihai Fifor a cerut prefecţilor şi şefilor structurilor judeţene ale M.A.I. să facă în cel mai scurt timp o analiză privind principalele riscuri şi vulnerabilităţi existente la nivelul fiecărui judeţ.

Fifor a solicitat ca analiza să se axeze în principal pe vulnerabilităţile ce ţin de ordinea publică, nivelul infracţionalităţii, stadiul şi gradul de rezolvare a sesizărilor şi a dosarelor

penale, precum şi pe principalele riscuri la adresa cetăţenilor în fiecare judeţ.

Ministrul a solicitat, de asemenea, ca analiza să cuprindă şi situaţiile referitoare la
siguranţa în şcoli, la numărul de infracţiuni comise în incinta unităţilor de
învăţământ şi în zona adiacentă acestora. Aceste rapoarte urmează să fie finalizate
în maxim o săptămână.

De asemenea, prefecţii au primit dispoziţie să ia măsurile necesare, în colaborare
cu inspectoratele şcolare judeţene, pentru a se asigura că unităţile de învăţământ
sunt pregătite pentru începerea anului şcolar.

Mihai Fifor le-a cerut prefecţilor să îşi amâne concediile, pentru a asigura personal comanda instituţiilor în această perioadă şi să se implice activ în coordonarea instituţiilor judeţene, cu accent pe cele cu atribuţii în garantarea siguranţei şi a ordinii publice.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.