Prima etapă a modernizării staţiilor de metrou, începe, în 19 aprilie, cu lucrări la staţiile Republica, Titan şi Nicolae Grigorescu, anunţă Metrorex, precizând că lucrările la cele trei staţii sunt programate să se încheie în 5 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Metrorex transmite că, în perioada 19 - 25 aprilie, se va lucra la modernizarea sistemului de control-acces din cele trei staţii, astfel:

- Staţia Republica - Acces A (Bulevardul Basarabiei). Călătorii vor putea utiliza celelalte trei intrări disponibile ale staţiei de metrou Republica (accesul B - Bulevardul Basarabiei, gara Titan-Sud, C şi D - Şoseaua Dudeşti - Pantelimon.

- Staţia Titan - Acces B (Bulevardul Nicolae Grigorescu, Strada Liviu Rebreanu). Călătorii vor putea utiliza accesul A (Bulevardul Nicolae Grigorescu);

- Staţia Nicolae Grigorescu - Acces A (Bulevardul Camil Ressu, Aleea Fuiorului). Călătorii vor putea utiliza accesul B (Bulevardul Camil Ressu, Bulevardul Nicolae Grigorescu).

De asemenea, în perioada 26 aprilie - 5 mai, vor fi lucrări la celelalte zone de acces ale celor trei staţii astfel:

- Staţia Republica - Acces B, C şi D;

- Staţia Titan - Acces A;

- Staţia Nicolae Grigorescu  - Acces B.

Modernizarea sistemului de control presupune înlocuirea liniei actuale de turnicheţi, cu o vechime de peste 20 de ani, cu porţi de acces batante, moderne, care facilitează atât intrarea, cât şi evacuarea rapidă a călătorilor în situaţii de urgenţă, precizează Metrorex.

Reprezentanţii autorităţii de transport subteran, noile porţi de acces vor avea dublă utilitate, atât prin sistemul de citire a benzii magnetice, cât şi prin sistemul de citire a cardurilor contactless, care va putea fi utilizat după finalizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de control - acces din toate staţiile de metrou;

"Având în vedere că acest proiect este unul complex, coroborat cu necesitatea de a asigura securitatea şi siguranţa călătorilor, precum şi de a respecta recomandările Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii Bucureşti, lucrările aferente fazei I de modernizare, se vor executa etapizat", mai spun reprezentanţii Metrorex.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.