Meteorologii au emis duminică avertizări cod galben de vânt pentru mai multe zone ale ţării, începând de duminică seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O primă avertizare, valabilă de duminică seară, de la ora 23:00, până luni dimineaţă, la ora 8:00, vizează Carpaţii Orientali.

” În intervalul menţionat, în Carpaţii Orientali vântul va avea intensificări, cu viteze de 60...80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăşi 90...100 km/h”, conform ANM.

O a doua avertizare, de luni dimineaţă, de la ora 8:00 şi până marţi, la ora 10:00, indică  intensificări ale vântului în zona de munte, pe întreg lanşul carpatic.

” În intervalul menţionat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70...80 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăşi 90…120 km/h şi temporar va ninge viscolit.       Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55...65 km/h.. Notă: Intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h, se vor semnala local şi în restul teritoriului”, este mesajul transmis de meteorologi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.