Meteorologii au emis, luni, prognoza pentru perioada 6 -19 aprilie şi anunţă temperaturi mai ridicate de normalul perioadei, în mai multe regiuni. De asemenea, meteorologii anunţă cantităţi reduse de precipitaţii, acestea fiind posibile mai ales în a doua parte a intervalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Banat, în prima săptămână de prognoză, vremea va intra într-un proces de încălzire. Astfel, de la o medie regională a valorilor maxime de 16 grade, se va ajunge la 24 de grade în 11 şi 12 aprilie. Această tendinţă va fi asemnătoare şi pentru temperaturile minime, media acestora urmând să crească de la 0 grade în dimineaţa zilei de 7 aprilie, până spre 6...7 grade. În a doua săptămână, sunt estimate valori maxime în medie de 16...19 grade şi minime de 6...8 grade.

Până pe data de 12 aprilie nu se vor semnala precipitaţii, iar apoi probabilitatea de apariţie a acestora va fi în creştere, spun meteorologii

Vremea se va încălzi treptat şi în Crişana, în prima săptămână de prognoză, astfel media valorilor maxime de temperatură va ajunge la 22...24 de grade.

Tendinţa va fi asemănătoare şi pentru temperaturile minime, astfel de la dimineţi cu vreme rece, în care media va fi de 0...2 grade, se va ajunge la 6...7 grade. După 13 aprilie sunt estimate temperaturi în limte normale pentru această perioadă, respectiv, o medie a valorilor maxime de 16...18 grade şi de aproximativ 6 grade pentru cele minime.

Nu sunt prognozate precipitaţii până în 12 aprilie, iar în perioada 13-19 aprilie, probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată.

De asemenea, în Transilvania, în primele zile ale intervalului, vremea va fi rece mai ales în timpul nopţilor şi dimineţilor, cu o medie a temperaturilor minime de -5...-2 grade şi maxime în creştere uşoară spre 15...16 grade. Ulterior vremea se va încălzi, iar până în 13 aprilie se vor înregistra temperaturi peste mediile multianuale, respectiv, o medie regională a maximelor de 19...20 de grade şi minime în general pozitive, la o medie de 2...4 grade. După această perioadă caldă, este prognozată o scădere a temperaturii, astfel media maximelor termice se va încadra între 14 şi 16 grade, iar a celor minime va fi în jur de 2 grade.

Nu vor fi precipitaţii în prima săptămână de prognoză, probabilitatea ca acestea să-şi facă apariţia urmând să crească după data de 13 aprilie.

În Maramureş, în primele zile ale intervalului, vremea va fi rece în timpul nopţilor şi dimineţilor, cu o medie a temperaturilor minime în jur de -2 grade şi maxime în creştere uşoară spre 16...17 grade. Ulterior vremea va deveni caldă pentru această perioadă, iar până în 13 aprilie se vor înregistra temperaturi maxime în jur de 20 de grade şi minime ce vor ajunge la o medie de 6 grade. După această dată, este prognozată o scădere a temperaturii, astfel valorile maxime estimate vor fi în jur de 15 grade, iar media minimelor va fi de 3...4 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte după data de 13 aprilie. Până atunci nu sunt prongnozate precipitaţii, vremea urmând să fie frumoasă, au mai precizat meteorologii.

În Moldova, în primele trei zile ale intervalului prognozat, vremea va fi rece în timpul nopţilor şi dimineţilor, cu o medie a temperaturilor minime în jur de 0 grade şi maxime în creştere uşoară spre 16 grade. Ulterior, vremea va deveni uşor mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă astfel încât pe 12 şi 13 aprilie, când se vor înregistra valorile termice cele mai ridicate, maximele vor fi, în medie, în jurul a 21 de grade şi minimele vor ajunge la o medie de 6...7 grade. După această dată, se estimează o revenire a temperaturii spre valori normale, cu media temperaturilor maxime în jurul a 16 grade, iar a minimelor de 4...5 grade.

Pe parcursul celor două săptămâni, regimul pluviometric va fi deficitar, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalul 13-17 aprilie.

Totodată, în Dobrogea, vremea se va încălzi treptat până pe 10 aprilie, când media valorilor maxime de temperatură va ajunge la 16...17 grade, iar media temperaturilor minime va atinge 7...8 grade. Cu mici variaţii de la o zi la alta, acest regim termic se va menţine şi în intervalul 11-14 aprilie. După această dată, se estimează trecerea spre valori termice uşor sub cele normale pentru această regiune, cu o medie a maximelor în jurul a 15 grade şi a minimelor de 5...6 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar, însă trecător vor fi posibile precipitaţii slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariţie în intervalul 14-18 aprilie.

În Muntenia, în primele trei zile ale celor două săptămâni, vremea va fi rece în timpul nopţilor şi dimineţilor, cu o medie a temperaturilor minime de 1...2 grade şi maxime în creştere uşoară spre o medie de 17 grade. Ulterior, până pe 13 aprilie, vremea va deveni treptat mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă astfel că se vor înregistra valori termice maxime, în medie, în jurul a 22 de grade, iar minimele vor ajunge la o medie de 7...8 grade.

După această dată, se estimează o revenire a temperaturii spre valori în jurul celor normale pentru jumătatea lunii aprilie, cu media temperaturilor maxime în jurul a 18 grade, iar a minimelor de 6...7 grade.

Pe fondul regimului pluviometric deficitar, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalele 14-15 aprilie şi 17-18 aprilie.

În Oltenia, în primele trei zile ale celor două săptămâni, vremea va fi rece în timpul nopţilor şi dimineţilor, cu o medie a temperaturilor minime de 1...2 grade şi maxime în creştere uşoară spre o medie de 16 grade.

Ulterior, până pe 13 aprilie, vremea va deveni treptat mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă astfel că se vor înregistra valori termice maxime, în medie, în jurul a 21 de grade, iar minimele vor ajunge la o medie de 7...8 grade.

După această dată, se estimează o revenire a temperaturii spre valori în jurul celor normale pentru jumătatea lunii aprilie, cu media temperaturilor maxime în jurul a 17 grade, iar a minimelor de 5...6 grade.

Trecător vor fi posibile precipitaţii slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariţie în intervalul 14-18 aprilie.

La munte, vremea se va încălzi treptat până pe 10 aprilie, când media valorilor maxime de temperatură va ajunge la 10...11 grade, iar media temperaturilor minime va atinge 1...2 grade. Cu mici variaţii de la o zi la alta, acest regim termic se va menţine şi în intervalul 11-13 aprilie.

După această dată, se estimează trecerea spre valori termice uşor sub cele normale pentru această regiune, cu o medie a maximelor în jurul a 6 grade şi a minimelor de -1...0 grade.

Meteorologii estimează precipitaţii în general slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariţie în intervalul 13-18 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.