Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, medicul Adrian Streinu-Cercel, le transmite românilor care vor să vină de Paşte în ţară ca, dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină, iar dacă trebuie totuşi să vină, să ia în calcul că ar putea fi izolaţi la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină, dacă trebuie să vină în mod obligatoriu să ia în calcul că ar putea fi izolaţi la domiciliu. Dacă vin din anumite arii în ajun de Paşte, s-ar putea să aibă o surpriză, în funcţie de evoluţia contextului epidemiologic, să fie puşi în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituţionalizată dacă vin din zone unde există în circulaţie acest virus. Deci, e văzând şi făcând ”, este mesajul transmis românilor din străinătate de către profesor doctor Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş.

El a declarat la Medika TV că autorităţile române sunt pregătite să facă faţă valului de români care ar putea veni acasă de Paşte, iar controlul şi adoptarea măsurilor necesare în cazul lor se vor face ”cu calm” şi rigurozitate.

 ”Evident că dacă vor să vină acasă nu-i poţi opri, dar s-ar putea să nu stea acasă cu cei dragi de Paşte, ci să stea în în carantină sau în izolare la domiciliu, fără contact  cu cei din interior. Dacă cineva îşi imaginează că nu avem acces la toate datele se înşeală, nu mai e nimic secret în această lume,  în condiţii speciale avem acces la toate datele, e o problemă de sănătate publică la nivel global”, a adăugat profesorul Adrian Streinu Cercel. 

Italia, unde se află o mare comunitate de români, este ţara cea mai afectată de coronavirus din Europa, cu 107 decese şi peste 3.000 de cazuri de îmbolnăvire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.