Garda de Mediu anunţă că a depistat, în judeţul Mehedinţi, patru păstrăvării ilegale, care erau alimentate din râul Brebina, parte a ariei naturale protejate Geoparcul Platoul Mehedinţi. S-au aplicat sancţiuni şi s-a dispus sistarea activităţii până la intrarea în legalitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma controlului efectuat de comisarii Gărzii de Mediu Mehedinţi pe raza comunei Obârşia Cloşani, impreună cu reprezentanţii Administraţiei Naţionale – Apele Române – ABA Jiu şi ariei naturale protejate Geoparcul Platoul Mehedinţi au fost identificate patru păstrăvării cu alimentare din cursul de apă Brebina şi afluenţii acestuia, ce aparţin unor persoane fizice”, a transmis, marţi, Garda de Mediu.

Sursa citată a precizat că deoarece proprietarii de bazine piscicole identificaţi nu deţineau acte de reglementare pentru desfăşurarea activităţii de acvacultură au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 lei şi s-a dispus măsura de sistare a activităţii până la obţinerea actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.