Barajul flotor din amonte de podul de la Coramnic a cedat în urma presiunii deşeurilor şi a buştenilor de mari dimensiuni veniţi din amonte, astfel că o parte din deşeurile acumulate şi transportate în ultimele de zile de viituri curg spre Dunăre şi spre acumularea Porţile de Fier. Astfel, operaţiunea de curăţare a râului Cerna este îngreunată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Barajul a fost montat de Administraţia Bazinală de Apă Banat, cu scopul de a opri pet-urile de mici dimensiuni şi materialul lemnos să ajungă în aval.
 
Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Administraţiei Bazinale de Apă Banat, echipele ABA Banat, împreună cu cele ale Administraţiei Bazinale de Apă Jiu (ABA Jiu)- Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi au ajuns deja în zonă şi colectează pet-urile de pe maluri şi din cursul de apă. 
 
Operaţiunea se efectuează manual, din barcă. 
 
”Pentru că materialul lemnos curge în aval, intervenţia cu utilajul grefier sau colectarea lui manuală, din bărci, devine imposibil de efectuat din punct de vedere tehnic. Materialul lemnos se va fi opri la grătarele de la acumularea Porţile de Fier şi va fi colectat prin greblare de către S.C. Hidroelectrica S.A., compania care are în administrare lucrarea. Nu este pusă în pericol funcţionarea hidrocentralei”, transmite ABA Banat.
 
Acţiunea este organizată, din surse proprii, cu utilajele şi materialele de intervenţie din dotare. La aceasta, participă 26 de angajaţi, dintre care 15 provin de la cele trei formaţii de lucru (din Herculane, Caransebeş şi Moldova Nouă) din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin (ABA Banat) şi alţi 11 de la două formaţii din cadrului Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi (Topolniţa şi Mehedinţi).
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.