Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara atrage atenţia că riscul de contaminare cu virusul SARS CoV-2 este foarte mare, iar recomandarea este ca fiecare dintre noi să purtăm masca de protecţie în orice împrejurare. Doctorul este de părere că virusul se va stopa, însă ”problema este cu ce sacrificii” se va întâmpla acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este atât de multă lume contaminată şi fiecare are o cunoştinţă bolnavă. Riscul de a ne contamina este foarte mare, ceea ce impune ca măsurile să fie mai riguroase. Recomand şi încerc să fac şi eu asta, orice contact cu o persoană, fie că la serviciu sau în alte circumstanţe, să port mască. Dacă trec printr-o zonă aglomerată, mi-am pus mască. De asemenea, caut să evit zonele cu aglomeraţie. Am evitat să merg la zile de naştere sau alte sărbători. Recomandarea este să consideraţi că orice persoană este potenţial contaminată”, a declarat medicul pentru News.ro.

Doctorul a adăugat că virusul se va stopa, însă cu sacrificii.

”Sigur se va stopa virusul, probema e cu ce sacrificii. Din păcate, multă lume a pierdut pe cineva drag”, a mai precizat Musta.

Întrebat cum ne dăm sema dacă avem o simplă răceală sau e vorba de virusul SARS CoV-2, Virgil Musta a declarat că semnul esenţial este pierderea gustului şi mirosului, precum şi peristarea simptomelor.

”Recomandarea este să vă izolaţi la primele simptome. Dacă în două - trei zile merge spre bine poate fi o viroză banală. Dacă simptomele persistă şi se pierde gustul şi mirosul, poate fi SARS CoV-2”, a mai declarat Musta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.