Colegiul Medicilor Veterinari Vâlcea reclamă nerespectarea de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a contractelor încheiate cu medicii veterinari de liberă practică, solicită majorarea tarifelor încheiate de autorităţi cu aceşti medici pentru serviciile prestate populaţiei şi anunţă, în acest context, că de săptămâna viitoare vor organiza acţiuni de pichetare a sediului ANSVSA şi a sediilor direcţiilor de profil din judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într-un comunicat remis vineri de către Colegiul Medicilor Veterinari  filiala Vâlcea, medicii veterinari atrag atenţia asupra faptului că autorităţile sanitar veterinare nu au efectuat plăţile aferente lunilor august-septembrie 2020 conform Legii 236/2019 şi OUG 117/2020 către beneficiarii contractelor aflate în derulare pentru acţiunile contractate cu D.S.V.S.A, iar în unele judeţe medicii deliberă practică din domeniul veterinar primesc cu întârziere deconturile aferente acţiunilor contractate cu Direcţiile Sanitar-veterinare.
Totodată, medciii veterinari reclamă neasigurarea echipamentelor de protecţie pentru prevenirea răspândirii  virusului SARS-CoV2 şi a virusului pestei porcine africane, precum şi „adoptarea unei proceduri pentru realizarea inspecţiilor din exploataţiile nonprofesionale care excede legislaţiei în vigoare, care introduce atribuţii şi competenţe medicilor veterinari d eliberă practică care exced legii, care introduce activităţi suplimentare în cadrul aceluiaşi tarif, nemodificat din anul 2013”.
Preşedintele Colegiului Medicilor Vâlcea, Ştefan Badea, a declarat pentru News.ro că la nivelul judeţului Vâlcea s-a ajuns în situaţia în care 40 de medici veterinari de liberă practică asigură asistenţa veterinară în 83 de localităţi, în baza unor contracte cu ANSVSA, iar în unele cazuri aceştia trebuie să se deplaseze distanţe de kilometri pentru a asigura asistenţa medicală veterinară. 
„Nefiind actualizate tarifele, se ajunge la situaţia în care cheltuielile medicului veterinar sunt mai mari decât ceea ce primeşte în baza contractului încheiat” a afirmat Ştefan Badea.
În acest context, reprezentanţii Colegiului Medicilor Veterinari anunţă că începând din 9 noiembrie, câte cinci membri ai Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor Veterinari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de filială, vor picheta sediul ANSVSA, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.
Acţiuni similare vor avea loc şi la nivel de judeţe. Totodată, preşedintele Colegiului Medicilor Vâlcea a afirmat că medicii veterinar care au contracte cu DSVSA au început deja să trimită notificări cu privire la nerespectarea contractelor de către autorităţile din domeniu, Ştefan Badea a precizat că în Vâlcea 35 dintre cei 40 de medici veterinari de liberă practică au trimis astfel de notificări. 
De asemenea, medicii veterinari care au contracte cu ANSVSA reclamă „netrimiterea in plenul Camerei Deputaţilor pentru votul final a Legii de aprobare a O.U.G 117/2020, cu toate că au fost îndeplinite toate condiţiile procesului legislativ”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.