Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a anunţat, luni, că medicii de familie vor avea teste antigen pentru a creşte posibilitatea de testare, acest tip de teste fiind uşor de folosit şi cu rezultate bune la persoanele cu simprome sugestive. Pentru cele fără simptome, deocamdată se vor utiliza în continuare testele RT PCR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicul Andreea Moldovan a vorbit, luni, într-o conferinţă de presă, despre creşterea capacităţii de testare pentru a afla adevărata dimensiune a pandemiei.

Modovan a precizat că medicii de familie vor avea teste antigen rapide, dar doar cei care vor dori să se implice.

”Medicii de familie vor avea teste antigen - de săptămâna aceasta, după ce definitivăm partea legislativă. Sunt teste care au sensibilitate la persoanele cu simptome sugestive”, a declarat Andreea Moldovan.

Potrivit acesteia, la persoanele asimptomatice, rata de sensibilitate a acestor teste este mai scăzută, de aceea se merge în continuare pe testarea RT PCR.

Moldovan a făcut apel din nou la testarea în şcoli, un de există suficiente teste rapide, dar nu sunt folosite.

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.