Medicul chirurg Gheorghe Neaţă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost reţinut de către poliţişti, marţi, sub acuzaţia de ucidere din culpă, în forma culpei medicale, fiind suspectat de moartea unei paciente de 40 de ani. Controversatul chirurg a mai fost cercetat penal, fiind reţinut şi în urmă cu aproape doi ani, fiind acuzat că a primit mită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La data de 11 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 66 de ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuit de comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, în forma culpei medicale. În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unităţi medicale din municipiul Târgu Jiu, ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală asupra unei femei de 40 de ani, din comuna Scoarţa, ulterior intervenind decesul acesteia”, a transmis, marţi după-amiază, Poliţia Judeţerană Gorj.
 
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că medicul reţinut este Gheorghe Neaţă. 
 
Acesta a mai fost reţinut în urmă cu doi ani, după ce a fost reclamat că a solicitat mită de la mai multe persoane pentru a interna şi opera pacienţi. Ulterior, medicul a stat în arest preventiv.
 
De altfel, în noiembrie 2021, Gheorghe Neaţă a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Următorul termen în acest dosar aflat pe rolul Tribunalului Gorj este stabilit pentru 20 aprilie. 
 
Interceptări din dosarul din 2021 care îl viza pe medic arată că acesta se ruga pentru a nu fi prins de către procurori şi că anchetatorii au găsit în biroul său sume mari de bani şi alte obiecte primite ca mită.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.