Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov a fost reţinut de procurori, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce primea 8.000 de lei, pentru o intervenţie chirurgicală pe care o făcuse în spitalul public. Un membru al familiei pacientului i-a scris un mesaj pe Facebook poliţistului Marian Godină, care l-a îndrumat cui să se adreseze pentru organizarea flagrantului, care a avut loc într-o clinică privată unde medicul profesează. Şi fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a reacţionat la postarea lui Godină, afirmând: "Bun protocolul cela cu DGA din 2016".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dosarul a fost deschis după ce o persoană a depus un denunţ în care reclama că medicul chirurg cere bani pentru o intervenţie pe care a făcut-o în Spitalul Judeţean Braşov. În urma denunţului, procurori, ofiţeri DGA şi poliţişti de la transporturi feroviare l-au prins pe medic în flagrant, în timp ce primea suma de 8.000 de lei, a declarat, miercuri, pentru News.ro, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Claudiu Sandu. 
 
Datele din anchetă arată că există suspiciunea că medicul folosea clinica privată dret paravan pentru a primi mita. Pacientul fusese chemat la clinica privată pentru a fi pansat post-operator. Doctorul ar fi primit 2.000 de lei înainte de operaţia care a avut loc în spitalul public. 
 
Medicul a fost dus la audieri, marţi seara, şi reţinut. Procurorul de caz urmează să decidă dacă va formula propunere de arestare preventivă pe numele medicului.
 
Poliţistul Marian Godină a relatat, pe Facebook, că a primit un mesaj de la o rudă a pacientului, care afirma că medicul a cerut în total 10.000 de lei.
 
"Am primit aseară, pe pagină, acest mesaj. Mi se întâmplă destul de rar să apuc să citesc mesajele şi să le răspund, dar ăsta mi-a sărit în ochi. I-am răspuns omului, i-am dat un număr de telefon la care să sune şi i-am zis să nu cumva să dea înapoi şi să aibă încredere. Nu a dat, iar azi s-a dus să dea bănuţii domnului doctor. Pe hol aşteptau câţiva "pacienţi" care au intrat în cabinet nepoftiţi, imediat după tranzacţie. Acum, bănuiesc că cineva nu va face nani acasă în noaptea asta. V-ar mustra conştiinţa în locul meu? Pe mine nu", a scris Godină.
 
La postare a comentat şi fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu: "Nu are de ce să te mustre conştiinţa. Medici tineri pleacă din ţară pentru că nu sunt scoase posturi la concurs - posturile sunt ocupate de mulţi astfel de tovarăşi care îşi bat (superiori) joc de oameni necăjiţi. PS Bun protocolul cela cu DGA din 2016 (blink blink Stefan Voinea, presupun că ala era numărul 0800.806.806)".
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.