Măsuri speciale vor fi dispuse, anul acesta, la bisericile din judeţul Prahova, la slujba de Bobotează, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. La fiecare biserică enoriaşilor li se va pune la dispoziţie dezinfectant, iar agheasma va fi distribuită, "pe cât posibil”, în recipiente îmbuteliate, de către voluntari care vor purta mănuşi şi mască de protecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova anunţă că, miercuri, în zona lăcaşurilor de cult, jandarmii vor acţiona atât pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, cât şi pentru respectarea normelor legale în vigoare al căror scop este acela de a preveni şi combate răspândirea virusului SARS-CoV-2. 
 
Conform unui comunicat dat publicităţii de IJJ Prahova, "organizatorul a dispus o serie de măsuri suplimentare pentru buna desfăşurare a procesiunilor religioase”. Astfel, la fiecare biserică se va pune la dispoziţia credincioşilor dezinfectant, enoriaşii care merg la slujbele religioase vor fi îndrumaţi de voluntari de la biserici să respecte măsurile de protecţie sanitară, precum purtarea măştii, păstrarea distanţei fizice şi dezinfectarea mâinilor.
 
"Agheasma Mare va fi oferită credincioşilor, pe cât posibil, în sticle îmbuteliate, doar de către voluntarii care vor purta mască şi mănuşi”, mai informează Jandarmeria Prahova. 
 
Instituţia face apel către toţi cetăţenii să acorde o atenţie sporită măsurilor de protecţie sanitară, să adopte un comportament civilizat şi să respecte indicaţiile jandarmilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.