Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu afirmă, invocand datele unui raport al Corpului de control, că măşti ”neconforme” au fost livrate pe post de ”măşti chirurgicale” la DGASPC, în opinia sa, acest caz trebuind preluat de organele de cercetare penală. ”S-a licitat şi câştigat licitaţia pentru nişte produse de foarte bună calitate, care necesitau un preţ ridicat, şi de livrat s-au livrat produse de calitate îndoielnică. Preţul însă a rămas acelaşi, şi a fost şi plătit”, explică edilul..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Azi am primit un raport al corpului de control privitor la achiziţia de măşti pentru DGASPC sector 2. Concluzia din acest raport este ”încheierea şi derularea acordului cadru nr 116532/27.08.2020 s-a făcut cu nerespectarea prevederilor legislaţiei în vigoare privind achiziţiile publice”. Într-un limbaj juridic, asta înseamnă că s-a încălcat legea”, scrie pe Facebook primarul.

El a afirmă că, ”în limbaj nejuridic, s-a întâmplat în felul următor”:

1. A fost făcut un caiet de sarcini pentru o licitaţie, iar în aceste caiete de sarcini scria că trebuie livrate măşti chirurgicale care să respecte nişte standarde (enumerate în documentaţie)
2. Au participat 3 firme, dintre care una a fost eliminată că nu respectă condiţiile cerute în caietul de sarcini

3. A câştigat o firmă care (spune corpul de control) a depus o ofertă care nici ea nu respecta condiţiile cerute în caietul de sarcini.
4. Această firmă, după ce a câştigat licitaţia, a cerut schimbarea produsului care făcea obiectul licitaţiei. Nu a mai putut livra ”măşti chirurgicale”, ci a putut livra ”măşti faciale”, produse de către alt furnizor, cu alte caracteristici tehnice decât cele din oferta iniţială
5. Aparatul de specialitate nu a acceptat această modificare, aşa că directorul a semnat de la sine putere actul adiţional.
6. Când au venit măştile, au venit fără certificatele obligatorii şi fără să respecte cerinţele din licitaţie.
7. Măştile au fost plătite la preţul de ofertare.

”Cu alte cuvinte s-a licitat şi câştigat licitaţia pentru nişte produse de foarte bună calitate, care necesitau un preţ ridicat, şi de livrat s-au livrat produse de calitate îndoielnică. Preţul însă a rămas acelaşi, şi a fost şi plătit. Voi cere comisiei de disciplină să analizeze gravitatea faptelor, dar cred că şi organele de cercetare penală trebuie să preia acest caz. Luni, când voi fi ieşit din izolare, voi semna tot ce e de semnat”, a anunţat Radu Mihaiu, aflat în izolare după ce soţia sa a fost diagnosticată cu COVID-19.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.