Maşinile abandonate în Sectorul 1 al Capitalei vor fi ridicate şi depozitate într-un loc special amenajat începând cu data de 1 iulie, a anunţat, vineri, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, precizând că nu vor fi date amenzi şi că acest lucru se va întâmpla doar cu "rablele”, nu cu maşinile parcate neregulamentar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Noi avem spaţiu de depozitare. Eu am 112 maşini de ridicat şi voi începe de pe data de 1 (iulie - n.r.), atunci am platforma. O să discut şi cu doamna Dan, dacă nu are unde să le depoziteze, le voi ridica eu, dacă sunt pe raza Sectorului 1”, a declarat Dan Tudorache.

Acesta a precizat că este vorba de ridicarea "rablelor”, nu a maşinilor parcate neregulamentar şi că acest lucru se va face fără amenzi, urmând ca maşinile să fie depozitate într-un spaţiu special amenajat din Sectorul 1.

"În primul rând le ridic, pentru că pe mine mă interesează să eliberez locul, după aceea voi vedea eu. Nu le dau amenzi. (...) Şi pentru cetăţeni - le ridic maşinile şi le depozitez într-un loc păzit, într-un spaţiu al Sectorului 1”, a mai spus Tudorache.

La rândul său, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Carmen Dan, a precizat că există o "discuţie în cadru instituţional” privind maşinile de poliţie abandonate, considerând că acestea trebuie luate de pe spaţiul public.

"E o discuţie pe care o avem în cadru instituţional, atât între Inspectoratul General al Poliţiei Române, cât şi primăriile de sectoare, pentru că recunoaştem cu toţii că este o problemă şi trebuie să găsim o soluţie de rezolvare. Ele trebuiesc luate de pe spaţiul public în mod clar”, a spus Carmen Dan, întrebată despre situaţia maşinilor de poliţie abandonate care urmează să fie ridicate de primăriile de sector pentru că sunt abandonate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.