Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a luat o serie de decizii având în vedere numărul crescut de cazuri cu virusul SARS CoV - 2. Printre deciziile luate se numără obligativitatea purtării măştii pe o rază de minim 100 de metri faţă de toate instituţiile de învăţământ din judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe teritoriul administrativ al judeţului Arad se instituie obligativitatea, pe toată durata stării de alertă a: purtării măştii, care trebuie să acopere atât gura cât şi nasul, pe o rază de minim 100 de metri faţă de toate instituţiile/unităţile de învăţământ, cu excepţiile prevăzute în Ordinul nr.874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2; menţinerii distanţei fizice de minim 1,5 metri în toate spaţiile publice aglomerate; igenizării şi dezinfectării mâinilor şi a suprafeţelor de lucru”, se arată în hotărârea CJSU Arad.

De asemenea, s-a mai stabilit că Se suspendă activitatea în Piaţa Obor din municipiul Arad, cu excepţia zonei în care se comercializează produse agroalimentare, până la data de 20octombrie 2020, inclusiv.

Totodată, CJSU Arad a mai decis să suspende activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în toate spaţiile în care există aparate, inclusiv în cazinouri. Excepţie fac spaţiile în care funcţionează pariuri şi loterii, în care se comercializează bilete (fără utilizarea aparatelor pentru jocuri de noroc), cu respectarea regulilor de distanţare fizică şi a măsurilor de igienă sanitară.

Procesiunile, slujbele, serviciile religioase din spaţiile închise,  indiferent de confesiune, se vor desfăşura numai cu respectarea regulilor de distanţare fizică (asigurarea unei suprafeţe de 4 mp/persoană), efectuarea triajului observaţional şi dezinfecţia mâinilor la intrarea în lăcaşul de cult. În condiţiile în care numărul participanţilor depăşeşte limita impusă de H.G. nr.782/2020 reprezentanţii lăcaşurilor de cult vor îndruma participanţii spre curţile lăcaşurilor de cult.

Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în judeţul Arad, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte judeţe.

Arădenii mai sunt sfătuiţi să evite zonele aglomerate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.