Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, spune că a cerut amânarea cu o lună a evaluării proiectului autostrăzii Piteşti-Sibiu, precizând că "se pare că problema gândacului este pe cale de dispariţie” şi afirmând că a reuşit lămurirea problemelor la nivel tehnic ridicate de către Comisia Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Boloş a fost întrebat, miercuri, la finalul audierilor în cadrul comisiilor parlamentare, ce se întâmplă cu finanţarea pe autostrada Piteşti-Sibiu. 
 
"Am cerut amânarea cu o lună a evaluării proiectului, se pare că problema gândacului este pe cale de dispariţie, în sensul că am reuşit să lămurim problemele la nivel tehnic, din punct de vedere al problemelor ridicate de către Comisia Europeană. Eu sper ca să vă putem da vestea finală în curând că problema este eliminată”, a spus ministrul.
 
El a precizat că acest proiect nu afectează gândacul-croitor. 
 
"Ne-au solicitat o serie de precizări în cadrul planurilor de management înaintate pe aceste situri Natura 2000. Aceste precizări erau de natură să asigure Comisia Europeană că speciile de floră, faună inclusiv gândacul-croitor, este păzit de partea aceasta de realizare a proiectului de infrastructură. Am avut două runde de discuţii cu dumnealor, ultima a fost chiar sub forma unei videoconferinţe. (…) Le-am spus că nu afectează gândacul-croitor şi că nu e nevoie de măsuri suplimentare”, a explicat ministrul Fondurilor Europene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.