Inspectorii DSVSA Maramureş au făcut verificări în localitatea Coaş, unde mai mulţi beneficiari ai Programului POAD 2018 – 2021 au primit orez cu insecte. S-au descoperit trei pachete neconforme şi au fost notificate autorităţile centrele pentru a cere înlocuirea produselor neconforme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prefectul Rudolf Stauder a solicitat DSVSA Maramureş să procedeze la efectuarea de verificări cu privire la  neconformitatea produsului distribuit în localitatea Coaş (prezenţa de insecte în orez) în cadrul programului POAD 2018-2021. Angajaţii DSVSA Maramureş împreună cu reprezentanţii Primăriei Coaş s-au deplasat la beneficiar, unde au constatat că pachetul alimentar din cadrul programului a fost distribuit de către reprezentanţi ai autorităţii administraţiei publice locale”, a transmis, miercuri, Prefectura Maramureş.  

Sursa citată a precizat că au fost identificate trei pachete de orez, ambalat la un kilogram, producţie martie 2022, cu data de expirare luna noiembrie a anului viitor.  

”Cele trei pachete de orez sunt integre, sigilate şi conţin insecte, fiind  neconforme şi improprii consumului uman. Ele au fost ridicate de la beneficiar în baza unui proces verbal. Cele trei pachete de orez rămân în custodia Primăriei Coaş până la efectuarea distrugerii acestora, a precizat prefectul de Maramureş”, a mai transmis sursa citată.  

Prefectura a precizat că s-a procedat la efectuarea verificării documentelor existente cu privire la pachetul de ajutor alimentar, fără a se putea stabili însă trasabilitatea produsului neconform şi ridicat de la beneficiar.  

Toate celelalte pachete alimentare verificate nu au conţinut produse neconforme.  

”Acest pachet alimentar face parte dintr-un lot din care nu au mai fost distribuite spre beneficiari alte pachete cu ajutoare alimentare, la nivelul judeţului Maramureş. Conform declaraţiei persoanei beneficiare a programului POAD 2018-2021, pachetul alimentar cu produsul neconform a fost primit sigilat şi integru în data de 12 decembrie 2022”, a mai transmis Prefectura.  

Instituţia a precizat că situaţia de la Coaş a fost comunicată la nivel central şi s-a solicitat furnizorului înlocuirea produselor neconforme din pachetul alimentar distribuit în cadrul programului persoanei beneficiare.  

Societatea distribuitoare a pachetului alimentar şi-a asumat eroarea şi va proceda la  înlocuirea celor trei pachete de produse neconforme. 

Deocamdată, nu s-a stabilit dacă probleme similare au apărut şi în alte judeţe.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.