Prefectura Maramureş anunţă, luni, că indicele de răcire, respectiv temperatura resimţită, a atins pragul de minus 32 de grade la Staţia Meteo Iezer. ÎN întreg judeţul vremea este deosebit de rece, iar stratul de zăpadă are între 17 şi 55 de centimetri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Maramureş a anunţat, luni, că indicele de răcire (IR) a atins pragul de minus 32 de grade la Staţia Meteo Iezer. Potrivit specialiştilor, indicele de răcire reprezintă temperatura resimţită şi se calculează în funcţie de temperatura aerului şi viteza vântului.  

De asemenea, Prefectura Maramureş anunţă că vremea va fi luni deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. 

”Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 si -5 grade, iar cele minime între -18 si -14 grade, izolat mai coborâte până spre -20 de grade. Izolat, în zonele joase, se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Gheaţa este prezentă la malul râurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Barsau, Lapus, Nistru, Suciu, Cavnic si Firiza. Curg sloiuri de gheaţă pe cursul râurilor Tisa, Iza, Mara şi Lăpuş”,a mai transmis Prefectura Maramureş.  

Sursa citată a precizat că cel mai rece a fost noaptea trecuta şi în această dimineaţă la Târgu Lăpuş -20 grade Celsius. 

Stratul de zăpadă măsura pana la 55 cm la statia meteo Iezer, 43 cm in Pasul Gutai, 40 cm la Baiut, 39 cm la Cavnic, 30 cm in Baia Borsa, 29 cm la Poiana Borsa, 25 cm la Targu Lapus, 17 cm la Ocna Sugatag, Baia Mare si la Sighetu Marmatiei.   

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.