Militarul mort la Alba-Iulia făcea parte din Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA” din Turda, aun anunţat, vineri, reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN). Aceştia au precizat că a fost deja anunţat Parchetul Militar care va prelua dosarul, fiind, de asemenea, făcută o anchetă de către o comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA” din Turda, care executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie, şi-a pierdut viaţa astăzi, 23 noiembrie, în jurul orei 9.45. Militarul a fost electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară. Colegii au apelat serviciul de urgenţă 112, iar la faţa locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul”, a anunţat, vineri, MApN. 

Reprezentanţii Ministerului au precizat că o comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunţat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

”Conducerea Ministerului Apărării Naţionale, cea a Batalionului şi colegii militarului îşi exprimă regretul pentru acest tragic accident şi sunt alături de familia îndoliată”, au mai transmis reprezentanţii MApN. 

Un militar a murit, vineri, în timp ce descărca un tanc pentru parada de 1 Decembrie. Incidentul s-a produs în gara din Alba-Iulia. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.