Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, luni, că echipele de salvare sunt în legătură cu cei doi piloţi care au reuşit să se catapulteze din avionul prăbuşit în judeţul Bacău şi au început operaţiunile de recuperare. Deocamdată, nu se cunoaşte dacă sunt sau nu răniţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MApN a anunţat, luni, că cei doi piloţi ai aeronavei de tip IAR 99 Şoim cu dublă comandă care s-a prăbuşit în judeţul Bacău au reuşit să se catapulteze, echipele de salvare sunt în legătură cu ei şi au început deja operaţiunile de recuperare.

”Vom reveni cu informaţii despre starea piloţilor de îndată ce acestea vor fi disponibile”, anunţă MApN. 

Potrivit Ministerului, aeronava aparţinea Bazei 95 Aeriană ”Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” de la Bacău şi s-a prăbuşit în jurul orei 13.30, în zona localităţii Nicolae Bălcescu. 

Conducerea Bazei 95 Aeriană a pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii. 

”Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, sunt deja în drum spre locul producerii incidentului. De asemenea, conform procedurilor, o comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene va investiga  cauzele producerii evenimentului”, mai anunţă MApN. 


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.