Managerul suspendat al Spitalului Judeţean Focşani, Constantin Mîndrilă, care a acuzat că este ţinut în spital doar pentru a putea fi suspendat din funcţie, a fost declarat vindecat de COVID 19 şi a fost externat din spital. El va rămâne 14 zile în concediu medical, la finalul acestei perioade va fi retestat, după care anunţă că se va întoarce la conducerea celui mai mare spital din Vrancea, funcţie pe care a câştigat-o prin concurs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Constantin Mândrilă a fost internat în spital 32 de zile după ce a fost confirmat cu infecţie cu coronavirus, el declarând în decursul acestei perioade că este ţinut în spital doar pentru a putea fi suspendat din funcţie, după 30 de zile de incapacitate de muncă. În perioada de spitalizare,  într-un interval de doar cîteva zile, testele pentru coronavirus au ieşit diferit, respectiv unul negativ, unul incert şi unul pozitiv. După ce a fost suspendat luni, Mândrilă spunea că se aşteaptă de acum ca testele pentru coronavirus să-I iasă negative.  
Constantin Mîndrilă a fost suspendat luni din funcţia de manager al spitalului judeţean Focşani, cîştigată prin concurs, pentru că timp de 30 de zile a fost în incapacitate de muncă. În aceeaşi zi, Ministerul Sănătăţii a numit-o interimar în locul său pe Codruţa Neagu, medic stomatolog în comuna Păuneşti.
Miercuri, managerul suspendat al Spitalului Judeţean a fost externat. 
”Aşa cum anticipam, imediat după suspendarea mea şi numirea rudei prefectului în funcţia de manager la cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, am fost anunţat că m-am  negativat! Deci, mai pe scurt, am fost ţinut internat forţat peste 30 de zile în spital, cu rezultate „incerte”, pentru ca ruda prefectului să poată obţine fără concurs un post de conducere! După numirea verişoarei în functie, minune Dumnezeiască, imediat m-am NEGATIVAT, având doua teste negative consecutive la interval de 24 de ore, cum cere legea”, a susţinut Mândrilă, într-o scrisoare deschisă. 
În  aceaaşi scrisoare deschisă, Constantin Mîndrilă transmite că a făcut două plîngeri penale, iar una dintre ele o vizează pe Codruţa Neagu. Aceasta ar fi pătruns prin efracţie în biroul lui Mîndrilă, de unde ar fi luat mai multe documente şi obiecte personale. Cealaltă plîngere penală este îndreptată împotriva prefectului de Vrancea, Gheorghiţă Berbece, acuzat de acelaşi lucru, şi anume că ar fi intrat în biroul lui Constantin Mîndrilă fără să aibă acest drept, la jumătatea lunii trecute.  
” Anunţ public faptul că la acest moment, organele de cercetare penală au în lucru mai multe plângeri în care au de investigat fapte ce întrunesc elementele constitutive ale mai multor infracţiuni săvârşite de către Gheorghiţă Berbece, prefectul vremelnic al judeţului Vrancea. Una dintre ele se referă la violarea sediului profesional al subsemnatului.(..) Deşi mi-am încuiat biroul, loc unde au rămas efecte personale, dar mai ales documente ale instituţiei pe care o conduceam, prefectul Berbece a intrat abuziv în biroul meu, fix în aceeaşi zi în care a venit echipa militară, a  cotrobăit prin toate lucrurile personale şi documentele existente acolo şi a chemat la ordine salariaţi ai spitalului cu toate că legea nu îi conferă acest drept. Şi pentru că atunci când nu cunoşti legea faci prostii, dorinţa de a se poza de la locul faptei a fost mult prea puternică, postând pe o reţea de socializare fotografii martor. Această situaţie m-a obligat să înaintez plângere penală pentru violarea sediului profesional, în felul acesta putând clarifica si ce anume s-a sustras din birou dintre bunurile personale şi dintre documentele oficiale ale instituţiei.”, a transmis Mândrilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.