Opt pacienţi ai Spitalului de Ortopedie Foişor mai erau de evacuat sâmbătă dimineaţă, după care vor începe pregătirile în vederea transformării unităţii medicale în spital COVID, conform declaraţiilor managerului unităţii sanitare, Ioan Cristian Stoica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultimii opt pacienţi ortopedici sunt evacuaţi sâmbătă dimineaţa din Spitalul Foişor, a transmis Ioan Cristian Stoica. urmând astfel să se încheie acţiunea începută vineri seară, care a provocat critici şi proteste la poarta spitalului.

Conform protocoalelor, urmează să fie validate şi pregătite circuitele de spital in format COVID.

De asemenea, vor fi organizate filtrele pentru pacienţi şi va fi instruit personalul, vor fi organizat turele, a precizat managerul spitalului.

Urmează primirea şi monitorizarea pacienţilor COVID, care sunt aşteptaţi în cursul zilei de sâmbătă.

” Vă rog să aveţi înţelegerea necesară să vă adresaţi pentru moment Biroului de Presă ASSMB!  Cer păsuire pentru a avea timpul necesar evacuării ultimilor 8 pacienţi ortopedici, validării şi pregătirii circuitelor de spital în format Covid, organizării filtrelor, instruirii personalului, organizatea turelor, primirea şi monitorizarea pacienţilor Covid care vor fi transferaţi azi, etc.!  După intrarea în “normalitate” voi încerca să va stau la dispoziţie!”, este mesajul managerului Spitalului Foişor, Ioan Cristian Stoica.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în Spitalul de Ortopedie Foişor erau internaţi, în momentul deciziei de a-l transforma în spital COVID, un număr de 105 pacienţi. 13 dintre aceştia au fost transferaţi cu ambulanţe SMURD şi SABIF: 1 la Elias, 4 la Floreasca, 5 la Universitar, 1 la Bagdasar, 1 la SJU Buzau, 1 cu ambulanţa la domiciliu în Galaţi. Dintre ceilalţi 92 pacienţi, 25 erau programaţi pt intervenţii chirurgicale iar 67 erau pacienţi deja operaţi, care urmau sa fie externaţi la domiciliu. 

Decizia transformării Spitalului Foişor în spital COVID a fost soluţia identificată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi avizată de Ministerul Sănătăţii în cursul zilei de vineri, pentru că avea 26 de locuri la ATI, 6 medici şi doar 3 pacienţi, iar sarcina transferării celor internaţi revine DSU, precizează Ministerul Sănătăţii referindu-se la ”situaţia regretabilă” creată la Spitalul Foişor. Conform MS, deşi spitalul fusese informat încă de dimineaţă despre transformarea în COVID, la ora 11:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare eliberării avizului temporar. ”Modul cum a decurs evacuarea este regretabil şi ne-am dori ca aceste imagini să nu mai fie vreodată repetate”, subliniază reprezentanţii ministerului, adăugând că va fi solicitată o analiză amănunţită a cauzelor pentru situaţia creată şi pentru modul în care s-a desfăşurat intervenţia pentru evacuarea pacienţilor.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.