Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu, propune ca medicamentul Favipiravir folosit în spitale pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19, să poată fi eliberat în farmacie, pe bază de prescripţie şi să fie decontat de la buget. Medicul consideră că, astfel, formele medii de boală nu ar mai deveni grave şi s-ar reduce presiunea pusă pe sistemul sanitar de numărul mare de bolnavi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Propun ca antiviralul Favipiravir să poată să fie eliberat din farmaciile cu circuit deschis. Sigur, acesta va fi eliberat pe bază de reţetă completată, eliberată de către medicul specialist, medicul de familie. Să fie decontat exclusiv de către stat. Acest deziderat ne va duce, mai mult ca sigur, la reducerea numărului de internări în cadrul spitalului, de transformare a formelor medii în firme severe şi tratarea pacienţilor la domiciliu”, a transmis, marţi, Forin Roşu. 
 
Potrivit managerului, peste 250 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, care au forme ”medii spre severe” ale bolii, sunt internaţi la spitalul din Iaşi şi la secţia exterioară Leţcani.
 
Alţi peste 65 de bolnavi ”cu forme critice” ale bolii se află în cele trei secţii de terapie intensivă ale unităţii medicale.
 
În 4 octombrie, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că medicamentul Favipiravir poate fi eliberat în regim ambulatoriu, de la farmacia cu circuit închis din spitale, pentru bolnavii COVID cu forme uşoare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.