Măicuţele de la Mănăstirea Şag de lângă Timişoara au vopsit, în Vinerea Mare, o mie de ouă roşii pentru a le împărţi credincioşilor în noaptea de Înviere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este o tradiţie străveche ce a fost păstrată de măicuţele de la Mănăstirea Şag de lângă Timişoara.

Încă de dimineaţă, imediat după slujbă, maicile de la Şag au bătut toaca şi au anunţat că începe vopsirea ouălor. Au adus cofraje cu ouă proaspete şi le-au pus la fiert în coji de ceapă, întrucât măicuţele le vopsesc numai natural.

Micuţa lor bucătărie a devenit neîncăpătoare pentru că nicio măicuţă nu stă deoparte. În câteva ore, măicuţele au vopsit peste 1.000 de ouă, cântând cântece bisericeşti.

Potrivit obiceiului din partea locului, măicuţele au aşezat apoi ouăle în formă de cruce, pentru sfinţire, în iarba din curtea mănăstirii. Maicile sunt încredinţate că asta le va aduce pace şi bunăstare.

Maicile de la Şag îi vor aştepta pe credincioşi, în noaptea de Înviere şi de Paşte, cu ouă, cozonaci şi pască.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.