Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, anunţă că mai mulţi medici rezidenţi originari din Ploieşti, care îşi fac rezidenţiatul în judeţul Bihor şi în Capitală, vor lucra la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am discutat problema resursei umane şi sunt soluţii care au fost identificate de noi recent. În primul rând, pentru păstrarea maşinii de terapie intensivă mobilă funcţională 24 din 24 de ore şi asigurarea personalului pentru UPU, soluţiile includ un număr de rezidenţi care, originari sunt din Ploieşti, care se pregătesc acuma în judeţul Bihor, o parte din ei în Bucureşti şi care sunt în ultimul am de pregătire şi care vor începe să execute gărzi la nivelul unităţii de primiri urgenţă Ploieşti şi pe maşina de terapie intensivă mobilă, să asigurăm că nu mai existe ture fără acoperire de medic”, a anunţat Raed Arafat, miercuri după-amiază, într-o conferinţă de presă la Ploieşti. 

Acesta a menţionat că la Unitatea de Primiri Urgenţe  Ploieşti ”şi dacă vin opt medici sau nouă, tot nu este suficient pentru că este vorba de a avea - într-un judeţ care are aproape 800.000 de locuitori - trei-patru medici pe tură, de diferite niveluri de pregătire”.  

Întrebat de ce crede că nu merg medicii în provincie, acesta a explicat că în cazul judeţelor apropiate Capitalei, cum este Prahova, medicii nu merg ”pentru că au speranţa să rămână la Bucureşti”.  

El mai spune că medicii tineri au nevoie de sprijin în ceea ce priveşte spaţiul locativ, iar aici intervine rolul autorităţilor locale sau judeţene.  

Arafat a anunţat că, în primăvara acestui an, cel mai probabil, va fi funcţională o nouă unitate de primiri urgenţe la SJU Ploieşti, actuala unitate urmând a fi integrată acesteia. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.