Un număr de 13 localităţi din judeţul Arad au decis să rezilieze contractul cu firma care efectua serviciul de salubrizare, motivul fiind neîndeplinirea obligaţiilor contractuale privind colectarea şi transportarea deşeurilor. Cele 13 localităţi, care formează Zona 5, au cerut convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar pasul următor este declararea stării de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Consiliului Judeţean Arad, toate localităţile din Zona 5 au reziliat contractul cu firma de salubrizare Consult SOC Centrum. 
 
”Reprezentanţii primăriilor din Zona 5 de salubrizare a judeţului Arad au decis rezilierea contractului de servicii pe care l-au avut cu Consult SOC Centrum, operatorul de colectare şi transport al gunoiului. Motivul acestei rezilieri îl reprezintă neîndeplinirea obligaţiilor contractuale privind colectarea şi transportarea deşeurilor. Decizia a fost luată prin vot astăzi, 23 mai 2022, în cadrul şedinţei Adunării Generale a Asociaţilor a ADI Deşeuri”, se arată în comunicat. 
 
Hotărârea celor 13 localităţi urmează să fie comunicată Prefecturii Arad, în vederea convocării Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar pasul următor va fi declararea, de către Instituţia Prefectului, a stării de urgenţă pentru această zonă.  
 
”Este o decizie necesară pentru ca primăriile să poată trece imediat la colectarea deşeurile prin mijloace proprii, astfel încât cetăţenii să nu fie afectaţi de această situaţie. În acest timp, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară va parcurge ambele proceduri de soluţionare a problemei. O negociere, fără publicare a unui anunţ de participare, pentru a avea o firmă care să asigure serviciile de salubrizare şi, în paralel, pregătirea documentaţiei necesare pentru procedura de licitaţie deschisă, pentru atribuirea acestor servicii de colectare şi transport ale gunoiului”, se mai arată în comunicat. 
 
Primăriile din Zona 5, afectate de această decizie, sunt Lipova, Bata, Bârzava, Birchiş, Conop, Ghioroc, Păuliş, Petriş, Săvârşin, Şiştarovăţ, Ususău, Vărădia de Mureş, Zăbrani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.