Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi Federaţia Română de Fotbal (FRF) au elaborat Ghidul pentru Campionatul European de Fotbal 2016 în scopul informării persoanelor care vor participa la evenimentul sportiv ce va avea loc în perioada 10 iunie -10 iulie, în Franţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ghidul conţine informaţii utile pentru suporterii români care vor participa la meciurile de fotbal (regulile de acces şi conduita pe stadioane, măsuri specifice de securitate), precum şi informaţii generale privind legislaţia franceză (documente necesare, informaţii medicale, norme rutiere).

Potrivit Ghidului, pentru accesul în stadioane vor fi organizate trei filtre succesive, bine marcate şi securizate (la primul se va verifica autenticitatea biletelor cu un marker chimic, în cel de-al doilea se va realiza controlul corporal sumar şi la ultimul se realizează accesul şi controlul biletelor prin turnichete).

Porţile stadioanelor se deschid cu trei ore înainte de începerea partidei şi se închid cu o oră şi jumătate după terminarea acesteia, se mai arată în Ghid.

Pentru prima oară, biletele sunt securizate cu hologramă color, cod de bare şi perforaţii microscopice executate cu laser, ce sunt detectabile doar cu dispozitive speciale din dotarea personalului de securitate ceea ce face practic imposibilă contrafacerea/falsificarea acestora, mai informează MAI.

Revânzarea biletelor sub orice formă este interzisă cu desăvârşire, avertizează Ministerul Afacerilor Interne.

Realizatorii Ghidului recomandă cetăţenilor români care vor fi prezenţi în Franţa la meciurile de fotbal ale echipei Naţionale a României să se asigure că au documentele de călătorie valabile şi să le deţină asupra lor la intrarea pe stadioane. Totodată, MAI recomandă cetăţenilor români să respecte indicaţiile forţelor de ordine franceze care asigură securitatea desfăşurării acestei competiţii.

Potrivit MAI, jandarmi şi poliţişti români vor fi detaşaţi în Franţa pentru a oferi asistenţă suporterilor români, aceştia urmând să fie prezenţi în zonele publice şi în Funzone. Angajaţii MAI vor purta uniforma de serviciu sau însemne distinctive.

Ghidul pentru Campionatul European de Fotbal 2016 este disponibil pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, dar şi pe site-urile Federaţiei Române de Fotbal şi Ministerului Afacerilor Externe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.