Autorităţile din judeţul Arad au decis închiderea tuturor magazinelor alimentare, în intervalul 21.00 – 5.00, indiferent de programul lor obişnuit, după ce s-a observat ”un aflux nejustificat de persoane către astfel de magazine”. Restul restricţiilor care aveau ca termen data de 31 martie se prelungesc. Printre acestea se numără interzicerea accesului persoanelor în spitale şi căminele de bătrâni, închiderea pieţelor alimentare şi interzicerea oricăror activităţi în locurile de joacă pentru copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Grupului tehnic de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase din Arad,  perioada de  aplicare pentru toate restricţiile instituite în contextul epidemiologic generat de infecţia cu noul coronavirus, a fost prelungită până la data încheierii Stării de urgenţă pe teritoriul României, aşa cum a fost stabilită prin Decretul Preşedintelui României. 

Printre măsurile luate se numără interzicerea accesului vizitatorilor în unităţile sanitare publice sau private, a căminelor de bătrâni şi a celor pentru persoanele cu dizabilităţi; închiderea tuturor pieţelor săptămânale din judeţul Arad şi a Pieţei Obor din Municipiului Arad, cu excepţia zonelor în care se comercializează produse alimentare, dr şi interzicerea oricăror activităţi în locurile de joacă pentru copii precum şi a activităţilor de tip „after-school”.

De asemenea, s-a decis închiderea tuturor magazinelor alimentare de pe teritoriul judeţului Arad, indiferent de programul lor de funcţionare, în intervalul orar 21.00-05.00, începând cu data de 2 aprilie 2020, ora 00.00.

”Măsura a fost luată deoarece a fost observat un aflux nejustificat de persoane către astfel de magazine alimentare, după ora 21.00, unele dintre persoane rămânând în zona adiacentă punctelor alimentare pentru a consuma diferite alimente sau băuturi, încălcându-se astfel interdicţiile de a forma grupuri mai mari de trei persoane precum şi recomandările specialiştilor în privinţa necesităţii unei distanţări sociale adecvate. Drept urmare, facem apel cetăţenilor Judeţului Arad să îşi asigure aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate în afara intervalului 21.00-05.00”, se arată în comunicat.

La nivelul Judeţului Arad, conform raportării Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, în centrele de carantină erau cazate, marţi dimineaţă la ora 9.00, 157 de persoane. În ceea ce priveşte persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de  1.243.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.