Toate persoanele care tranzitează Turcia trebuie să prezinte un test PCR pentru COVID-19 cu rezultat negativ, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea în această ţară. Sunt exceptaţi doar copiii cu vârsta de până la şase ani. O măsură similară fusese deja anunţată pentru persoanele care doresc să călătorească în Turcia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, autorităţile din Republica Turcia au transmis noi informaţii referitoare la regimul aplicabil procedurii de tranzit.

"Astfel, începând cu data de 29 decembrie 2020, ora locală 21:00, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care vor tranzita teritoriul Republicii Turcia pe cale aeriană, rutieră, feroviară sau navală, au obligaţia de a prezenta la îmbarcarea în aeronavă (în cazul persoanelor care călătoresc pe cale aeriană), respectiv la intrarea pe teritoriul Republicii Turcia (pentru persoanele care călătoresc pe cale rutieră, feroviară şi navală) un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Sunt exceptaţi de la această nouă măsură numai copiii cu vârste de sub 6 ani", a arătat MAE.

Toate celelalte măsuri comunicate anterior rămân în vigoare. 

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ankara şi ale Consulatelor Generale ale României din Istanbul şi Izmir: +903124477920; +902123583541; +902123580516; +902123583537; +902324650579, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Turcia (+90.534.363.18.82), Consulatului General al României la Istanbul (+90.533.542.06.95) şi Consulatului General al României la Izmir (+90.530.415.00.77).

MAE recomandă consultarea paginilor de internet https://ankara.mae.ro, https://istanbul.mae.ro, https://izmir.mae.ro şi www.mae.ro şi informarea temeinică înaintea deplasărilor în străinătate.

Anterior, MAE a transmis că, din 28 decembrie, persoanele care sosesc pe cale aeriană sunt obligate să prezinte un test PCR negativ la COVID-19, făcut cu maximum 72 de ore înainte, la intrarea în Turcia. De asemenea, din 30 decembrie, persoanele care sosesc în Turcia pe cale rutieră, feroviară şi maritimă au aceeaşi obligaţie. "Singurele persoane exceptate de la măsura prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul Turciei, sunt copiii minori, cu vârsta sub 6 ani”, arăta MAE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.