MAE transmite că printre victimele accidentului de autocar din Germania se află şi cetăţeni români, însă nu există în acest moment date cu privire la identitatea lor şi nici cu privire la starea lor de sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ambasada României la Berlin are în atenţie accidentul rutier produs în cursul zilei de 23 august 2017, în regiunea Bohmte-Leckermühle, Republica Federală Germania. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a acestora", informează MAE.

Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de către misiunea diplomatică română de la autorităţile locale germane, printre răniţi se află şi cetăţeni români.

"Precizăm că operaţiunile de identificare reprezintă un proces complex, aflat în desfăşurare. În funcţie de informaţiile oficiale transmise de autorităţile locale, vom reveni cu  date actualizate", subliniază MAE.

Ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Un autobuz cu 50 de persoane la bord, majoritatea muncitoare românce în domeniul agricol, s-a răsturnat miercuri în nord-vestul Germaniei, la Bohmte, în apropiere de Osnabrueck. Potrivit primelor date, 44 de oameni au fost răniţi, dintre care şase grav, relatează ordwest Zeitung.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.