MAE anunţă că Regatul Ţărilor de Jos se află sâmbătă şi duminică sub cod galben de ninsoare şi polei, ceea ce poate determina întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturile olandeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos că, potrivit informaţiilor publicate de autorităţile olandeze, pentru perioada 16-17 ianuarie 2021 a fost emis un cod galben de ninsoare şi polei. Stratul de zăpadă poate să ajungă până la 5 cm, iar, în seara zilei de 16 ianuarie, ninsoarea se poate transforma în ploaie uşoară, de natură să creeze polei”, potrivit unui comunicat transmis de minister.  

Conform autorităţilor olandeze, condiţiile meteo nefavorabile pot cauza întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturile olandeze. 

Pentru mai multe informaţii cu privire la anulările/întârzierile de curse aeriene, cetăţenii români pot consulta paginile de internet ale aeroporturilor olandeze - https://www.schiphol.nl/en/ şi https://www.eindhovenairport.nl/nl. Totodată,  se recomandă conducătorilor auto adaptarea vitezei de mers la condiţiile meteo, precum şi respectarea semnalizărilor temporare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Ţărilor de Jos la 0031703541580, 0031703228612, 0031703319980, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, pentru situaţii speciale, de urgenţă, cum ar fi accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Haga: 0031(0)651596107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet haga.mae.ro/www.knmi.nlwww.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.