Premierul Ludovic Orban a transmis, miercuri, un mesaj de Ziua Poliţiei Române, în care face apel la populaţie să rămână în casă, ajutând astfel poliţiştii care sunt expuşi în contextul pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Astăzi, 25 martie, este Ziua Poliţiei Române, o zi care, anul acesta, ne confirmă, dacă mai era nevoie, misiunea dificilă şi plină de riscuri pe care o au oamenii legii pentru siguranţa noastră, a cetăţenilor. Mai ales acum, când trecem printr-o perioadă fără precedent pentru România şi pentru întreaga planetă, vedem implicarea continuă a poliţiştilor în lupta aproape inegală cu un inamic invizibil în faţa căruia nu vrem să ne dăm bătuţi”, a transmis, miercuri, premierul.

Potrivit acestuia, ”starea de urgenţă în care ne aflăm implică şi mai multe eforturi din partea Poliţiei Române”.

”Sunt măsuri fără precedent pe care le-au impus multe alte state aflate în situaţia noastră şi pe care cetăţenii trebuie să le înţeleagă şi să le respecte. Profesia de poliţist este riscantă prin definiţie, dar în contextul pandemiei COVID-19 a devenit şi mai riscantă pentru că sunt expuşi, asemenea tuturor, pericolului de îmbolnăvire. Ei sunt la datorie, în stradă, pentru noi, iar noi, la rândul nostru, trebuie să înţelegem că tot efortul lor este pentru binele, pentru sănătatea şi pentru siguranţa noastră. Vă îndemn pe toţi să le fim parteneri şi să le sprijinim misiunea printr-un gest de responsabilitate personală şi socială: STAŢI ÎN CASĂ! Fac apel, dragi români, să sprijiniţi munca poliţiştilor respectând legile în vigoare şi regulile pe care le-a impus urgenţa sanitară actuală”, a mai transmis premierul.

Acesta a transmis felicitări poliţiştilor pentru to ce au făcut.

”Îi admir şi îi felicit pe poliţiştii români pentru tot ceea ce au făcut până acum, preţuiesc munca lor, le doresc tuturor sănătate şi îi asigur de tot sprijinul. La mulţi ani, Poliţiei Române şi tuturor angajaţilor din structurile ei!”, a mai spus Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.