Premierul Ludovic Orban le cere părinţilor „să aibă încredere” că fii şi fiicele lor nu se vor îmbolnăvi în momentul în care vor merge la şcoală. El a adăugat că „la şcoală copilul va fi mai puţin expus riscului de îmbolnăvire decât liber în alte locuri, pe terenul de joacă”. Orban susţine că, şi în perioada în care cursurile au fost suspendate, a fost înregistrată o rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de peste 6% în rândul populaţiei cu vârstă şcolară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Eu am încredere în dascălii din România, am încredere în sistemul de educaţie din România. Sunt convins că la şcoală copilul va fi mai puţin expus riscului de îmbolnăvire decât liber în alte locuri, pe terenul de joacă. Noi vom urmări respectarea regulilor de protecţie sanitară, vom urmări orice disfuncţionalitate care poate să apară” a declarat Ludovic Orban duminică, într-o conferinţă de presă, întrebat ce mesaj are pentru părinţii care se tem că după ce vor merge la şcoală copiii lor s-ar putea infecta cu virusul SARS-CoV-2”, a afirmat Ludovic Orban, duminică după vizita la monumentul istoric Poşta Veche reabilitat din fonduri europene din Călăraşi.
 
Premierul susţine că a ţinut permanent legătura cu cei implicaţi în actul educaţional pentru a lua toate măsurile „care să apere sănătatea copiilor”. Orban a subliniat necesitatea organizării cursurilor care este spre beneficiul elevilor. 
 
„Sigur că şi părinţii trebuie să aibă încredere. Începerea anului şcolar este o necesitate. Patru luni de zile cursurile au fost online într-o adaptare care  a generat o situaţie în care este necesară începerea şcolii. Orice părinte care îşi iubeşte copilul ştie că fiecare elev are nevoie de procesul educaţional, acest proces este fundamental pentru dezvoltarea fiecărui elev. (...) Sigur că există temeri, că sunt diferite aspecte care nu au fost puse la punct în detaliu, dar orice fel de aspect poate fi remediat” a adăugat Orban. 
 
El le-a cerut părinţilor să îşi înveţe copiii să respecte regulile de protecţie. 
 
„Eu îi rog se părinţi să aibă încredere, să le spună copiilor lor să respecte măsurile de protecţie sanitară care sunt instituite în cadrul fiecărei şcoli. Trebuie să aibă încredere pentru că sunt în beneficiul copiilor” a mai declarat prim-ministrul.
 
Orban a precizat că şi în vacanţă a existat o rată de infectare a populaţiei şcolare, iar datele statistice arată că aceasta este de peste 6%.
 
„Deci au fost copii care s-au îmbolnăvit fără să fie la şcoală. E posibil ca la şcoală unii să fie vină deja infectaţi, nu neapărat să dobândească. Nu trebuie să intrăm în panică sau să privim cu neîncredere tot acest proces. Vom urmări prin Direcţiile de Sănătate Publică şi prin Inspectoratele Şcolare modul în care începe şcoala, vom urmări modul în care sunt implementate măsurile stabilite, vom încerca să corectăm orice situaţie apare şi îi rog pe părinţi să aibă încredere. Copiii au nevoie la şcoală să reia procesul de învăţare pentru că este fundamental pentru formarea lor ca oameni” a concluzionat şeful Executivului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.