Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea va fi extins cu încă un corp, în cadrul unui proiect în valoare de 5,5 milioane de euro. Lucrările vizează reabilitarea şi extinderea unităţii de primiri urgenţe (UPU), precum şi asigurarea de spaţii suplimentare necesare pentru eficientizarea activităţii în această unitate sanitară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Sănătăţii, corpul nou de clădire ce se va construi la Spitalul Judeţean Oradea va avea regim de înălţime D+P+E. Lucrările vizează reabilitarea şi extinderea unităţii de primiri urgenţe (UPU), precum şi asigurarea de spaţii suplimentare necesare pentru eficientizarea activităţii în această unitate sanitară.

Finanţarea este asigurată de către Ministerul Sănătăţii, prin intermediul unui proiect al Băncii Mondiale, dar şi de către Primăria Municipiului Oradea. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 5,5 milioane de euro, 2,6 milioane de euro fiind asigurate de către Primăria Oradea.

Conform contractului, lucrările sunt planificate a fi finalizate în 24 luni, dar având în vedere că acestea se desfăşoară într-un ritm avansat faţă de graficul de execuţie, se estimează că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea va putea utiliza noul corp de clădire începând cu luna iunie 2020.

Potrivit Ministerului Săntăţii, tot în cadrul proiectului cu Banca Mondială, urmează ca, în luna aprilie 2019, să se semneze contractul de lucrări civile de construcţie pentru extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Valoarea totală a investiţiei este de aprox. 2.2 milioane euro.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.