Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă, sâmbătă seară, că lotul olimpic de Informatică al României a obţinut locul I la a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale. ”Este un rezultat remarcabil obţinut la unul dintre concursurile de informatică de anvergură din Europa şi din lume”, a transmis ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut astăzi, din nou, marea bucurie de a mă întâlni cu elevii olimpici ai României! În cursul acestei după-amieze, am întâmpinat şi felicitat, la Aeroportul ”Henri Coandă”, lotul olimpic de informatică al ţării noastre, care a obţinut patru medalii (o medalie de aur şi trei medalii de argint) la a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale/ CEOI (24 - 30 iulie, Varazdin/Croaţia)”, a anunţat, sâmbătă seară, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.  

Potrivit ministrului, în urma cumulării punctajelor individuale, echipa României a ocupat locul I în clasamentul pe echipe. 

”Este un rezultat remarcabil obţinut la unul dintre concursurile de informatică de anvergură din Europa şi din lume! Este, în acelaşi timp, un rezultat care implică enorm de multă muncă (individuală şi în cantonamente) şi continuitate în performanţă: toţi componenţii lotului au în palmares concursuri şi premii câştigate la competiţiile de juniori”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.  

Acesta prezintă performerii: 

Medalie de aur şi primul loc în concurs (punctaj total: 540 de puncte): Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) 

Medalii de argint: Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Andrei-Robert Ion (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie/jud. Hunedoara). 

Echipa României a fost coordonată şi însoţită de prof. Dan-Narcis Pracsiu (Team Leader) şi Dan-Ioan Iordache - masterand Universitatea din Bucureşti (Deputy Leader). 

”Un amănunt cel puţin interesant este că prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre. Este o dovadă că a existat o preocupare specială a şcolii româneşti pentru informatică, dar şi că aceasta a fost dublată de viziune. Concursul a ajuns, iată, la aproape 30 de ediţii, de-a lungul cărora România a reuşit să performeze”, a mai afirmat Cîmpeanu.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.