Locuitorii municipiului Ploieşti au primit, sâmbătă seară, mesaj de avertizare RO-ALERT prin care este anunţată prezenţa unui urs pe străzile oraşului. Apariţia animalului are loc la exact două luni de când un alt urs care intra în oraş a fost prins în incinta unei rafinării şi relocat. La acel moment, primarul oraşului, Andrei Volosevici, afirma că ursul capturat în august nu ar fi singurul din zona municipiului Ploieşti, situat la 60 de kilometri de Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit ISU Prahova, ursul a cărui prezenţă a fost semnalată sâmbătă seară a fost văzut pe strada Drumul Sării din Ploieşti.
„A fost emis mesaj Ro-Alert în zona cartierului Bereasca şi la locul indicat s-a deplasat un echipaj SMURD”, au transmis oficialii ISU.
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Apariţia animalului sălbatic în oraşul Ploieşti, situat la câmpie, are loc la fix două luni de când un alt urs care îşi făcea apariţia în oraş a fost capturat şi relocat.
„V-o spun cu toată responsabilitatea că lucrul ăsta nu o să se termine niciodată. Pentru că, dacă vă interesaţi serios – ştiu, deliciul era Ploieştiul cu titlurile spumoase din diverse ziare -  dar real, în fiecare seară, în diverse zone din apropierea noastră există sesizări făcute, legate de urs, la 112”,  afirma primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, în 21 august 2023, lascurt timp după ce un alt urs care îşi făcea apariţia în oraş a fost capturat în incinta rafinăriei Lukoil şi relocat.
La acel moment, edilul a dat exemplul localităţilor Boldeşti, Blejoi, sau Păuleşti oraşe sau comune foarte apropiate de Ploieşti şi unde a fost semnalată prezenţa urşilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.