Direcţia de Sănătate Publică a propus Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Combatere a Bolilor, carantinarea localităţii Sânpetru din judeţul Braşov, unde incidenţa cazurilor de COVID-19, în ultimele 14 zile, a ajuns la 7,58 de cazuri la o mie de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a efectuat analiza de risc privind situaţia epidemiologică în unitatea administrativ-teritorială Sânpetru, generată de coronavirusul SARS-Cov-2, având ca rezultat o incidenţă mai mare de 6/1.000 de locuitori a cazurilor de COVID-19.  Constatând că riscul epidemiologic este la un nivel foarte ridicat, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare, DSP Braşov a decis să înainteze Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Combatere a Bolilor, propunerea de instituire a măsurii de carantină zonală în unitatea administrativ-teritorială Sânpetru”, transmite Prefectura Braşov.
 
Urmează ca Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Combatere a Bolilor să îşi dea avizul favorabil, apoi această propunere, însoţită de aviz, va fi transmisă Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov, care va vota proiectul unei hotărâri prin care se va solicita Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru localitatea Sânpetru, judeţul Braşov, pentru o perioadă de 14 zile.
 
La Sâmpetru sunt 7,58 de cazuri de COVID-19 la o mie de locuitori, potrivit raportării de marţi. În întreg judeţul Braşov, rata este de 4,11 cazuri la o mie de locuitori, iar în raportarea de marţi  au fost înregistrate 273 de cazuri în 24 de ore.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.