Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă că a constatat că în ultimii ani tot mai multe familii din România au fost convinse de calitatea învăţământului dual, aceasta precizând că mulţi dintre elevii care au urmat această formă de învăţământ au rămas în ţară să lucreze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ligia Deca a participat, la Alba Iulia, la Colegiul Tehnic “Alexandru Domşa”, la semnarea contractului de finanţare pentru proiectul ”Consorţiul Regional pentru suport în Carieră, Educaţie Nonformală, Duală şi Tehnologică Alba” (CRESCENDO), care vizează construirea unui campus de învăţământ dual, de tip regional.
„În ultimii ani – şi a trecut mai  mult de o decadă de atunci – am văzut cum numărul familiilor convinse de valoarea învăţământului dual a crescut, numărul copiilor care l-au urmat a crescut, marea lor majoritate rămânând în România şi rămânând în companiile care au investit în ei. Acesta este dorinţa întregului sistem de educaţie: să reuşim ca şcoala să răspundă nevoilor societăţii”, a declarat ministrul Educaţiei luni, în timpul unei vizite la Alba Iulia.
Acesta a precizat că motto-u campusului dual integrat este acelaşi cu cel al noii legi a învăţământului: Crescendo. 
„Ne dorim un crescendo al învăţământului dual care să ofere tuturor copiilor talentaţi în această zonă aplicată posibilitatea să meargă cât de sus îşi doresc şi pot merge”, a adăugat Deca.
Ministrul adaugă că performanţa în învăţământ se poate face nu doar în liceele teoretice, ci şi în cele tehnologice. 
„Performanţa nu este rezervată doar sistemului teoretic, performanţa este depăşirea cerinţelor minimale în aşa fel încât să poţi să mergi cât de departe”, a afirmat ministrul.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.