Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a explicat, luni, la Timişoara, că elevii nu vor mai fi nevoiţi să îşi care ghiozdanele grele deoarece prin PNRR peste 5.000 de şcoli vor fi dotate cu echipamente electronice şi dulăpioare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Apropo de greutatea ghiozdanelor, aici sunt soluţii. Prin PNRR s-au dotat toate sălile de clase cu echipamente digitale, avem laboratoare de ştiinţe, avem un site pe care avem toate manualele şcolare în format electronic şi unele dintre ele interactiv. Deci ar exista posibilitatea ca elevii, pe echipamentele digitale pe care le au deja în clasă, să urmărească lecţiile fără să mai fie nevoie să care manualele pentru toate disciplinele din ziua respectivă. De asemenea, în şcolile unde s-au făcut dotări în săli sau se vor face în acest an şcolar, pentru că avem peste 5.000 de şcoli care vor avea dotări ca urmare a investiţiilor din PNRR, pot exista dulăpioare unde să îşi poată lăsa manualele sau caietele de lucru în aşa fel încât să nu trebuiască să le ducă acasă în fiecare zi”, a declarat Ligia Deca.
 
Întrebată ce notă dă învăţământului din România, Deca a răspuns că nu poate pune o nouă unui sistem, dar că ” putem avea o evaluare individuală a situaţiei în fiecare şcoală”.
 
”În ceea ce priveşte notele acordate sistemului, nu cred că putem avea o notă pe sistem, cred că putem avea o evaluare individuală a situaţiei în fiecare şcoală. Este un efort care se desfăşoară pe o perioadă mai lungă: avem în PNRR 100.000 de cadre didactice formate pentru a creşte nivelul de competenţă digitală. Deci lucrurile se schimbă, sigur, poate mai încet decât ne-am dori noi toţi cei care avem copii în şcoală, însă există soluţii şi pentru abordarea mai pe lucrurile esenţiale a programelor şi a disciplinelor şcolare şi pentru ce înseamnă încărcarea din punct de vedere fizic a ghiozdanelor. Trebuie doar să ne propunem să facem o schimbare în bine”, a mai spus Deca.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.