Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat, vineri, la Constanţa, că în privinţa programului de corvete se pierde timp extrem de important după ce procesul de atribuire a fost contestat în instanţă de Damen, unul dintre competitori, dar speră ca în câteva luni să poată semna acel contract.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Apărării a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că deşi procesul de atribuire pentru programul de corvete a fost contestat, ministerul merge cu negocierea contractului mai departe cu firma căreia i-a fost atribuit contractul.

Întrebat ce se întâmplă cu procedura privind programul de corvete, ministrul a răspuns: "Ceea ce vă pot spune, acum este contestată. Vă pot spune că în paralel mergem cu negocierea contractului mai departe cu firma căreia i-am atribuit acest contract. În funcţie de ce va spune instanţa vom vedea dacă vom ajunge la semnarea acestui contract sau nu. Care este cea mai mare problemă - este că pierdem timp extrem de important, eu sper ca în câteva luni de zile să putem semna acest contract, de la momentul respectiv să numărăm cei trei ani de zile de la care o să avem prima corvetă şi şapte ani de zile în care toată capabilitatea ar trebui să fie operaţională”.

El a mai precizat că a fost contestat procesul de atribuire de către unul dintre competitori.

Damen a anunţat că a înaintat o plângere la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), continuând un litigiu iniţiat anterior de italienii de la Fincantieri, şi - în paralel - a sesizat Curtea de Apel Bucureşti pentru ”multiple nereguli” care ar fi afectat rezultatul Programului de înzestrare „Corvetă multifuncţională”, o licitaţie de peste 1 miliard euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.