Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor şi pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea Programului multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică ale localităţilor, precum şi modificarea şi completarea Legii nr.51/2006. I

ntervenţiile legislative sunt argumentate în Nota de fundamentare prin faptul că, „în prezent Programul Termoficare 2006-2020 căldură şi confort este finanţat anual, ceea ce presupune activitate de analiză, evaluare a proiectelor şi mai ales, încheierea contractelor de 4 finanţare în fiecare an calendaristic, fără asigurarea unei predictibilităţi a finalizării investiţiilor”.

Astfel, prin prezentul act normativ este propusă instituirea unui nou program de finanţare denumit Programul Termoficare, cu caracter multianual, asigurând astfel realizarea eficientă şi cu succes a lucrărilor de investiţii.

„Pentru fiecare proiect, avizul tehnic privind eficienţa energetică se acordă o singură dată, la solicitarea reprezentantului unităţii administrativ-teritoriale”, conform legii promulgate de către şeful statului. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.