Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Actul normativ reglementează modificarea acestei OUG, în sensul instituirii unui mecanism de verificare a îndeplinirii obligaţiei administratorului drumului public de a instala şi de a întreţine mijloacele de semnalizare rutieră precum şi celelalte dispozitive speciale de acest fel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, „mijloacele de semnalizare rutieră, precum şi alte dispozitive speciale de acest fel se asigură, se instalează şi se întreţin prin grija administratorului drumului public respectiv ori al căii ferate, după caz. Instalarea mijloacelor de semnalizare rutieră şi a dispozitivelor speciale se execută numai cu avizul prealabil al poliţiei rutiere. După instalarea mijloacelor de semnalizare rutieră şi a dispozitivelor speciale de acest fel, administratorul drumului public, împreună cu poliţia rutieră au obligaţia să verifice că acestea sunt conform avizului prealabil obţinut”, prevede actul normativ promulgat de către şeful statului.

De asemenea, „o dată la 12 luni, poliţia rutieră realizează o verificare generală a mijloacelor de semnalizare rutieră, precum şi a altor dispozitive speciale de acest fel existente sau necesare pe toate categoriile de drumuri publice”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Rezultatul verificării se materializează într-o notă de constatare ce se înaintează administratorului drumului public competent. Modelul notei de constatare se stabileşte prin regulament”, conform sursei citate.

„În termen de 120 de zile de la data primirii de către administratorul drumului public a notei de constatare întocmită de poliţia rutieră, acesta remediază deficienţele constatate şi consemnate în nota de constatare. Administratorul drumului public inspectat are obligaţia ca, în termen de 30 de zile de la expirarea termenului prevăzut la alin. (11) să transmită poliţiei rutiere care a întocmit nota de constatare, gradul de remediere a deficienţelor constatate”, mai spune sursa menţionată.

În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul va modifica în mod corespunzător Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.