Două centre de vaccinare împotriva COVID-19 vor funcţiona, la Timişoara, în prima zi din a doua etapă de vaccinare, unul la un mall din oraş şi cel de-al doilea la Spitalul CFR. În centrul de la mall, vaccinarea va fi realizată de medici de la Spitalul Municipal şi de la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Lucrăm împreună cu Prefectura şi Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică pentru deschiderea, în cel mai scurt timp, a tuturor centrelor de vaccinare. Primăria Timişoara a pus la dispoziţie, şi cu ajutorul unor companii private, 17 spaţii destinate vaccinării, care reprezintă 11 centre de vaccinare întrucât mai multe spaţii se află în aceeaşi locaţie. Deocamdată, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI) ne-a solicitat alocarea a 2 centre pentru vaccinare. Continuăm amenajarea celorlalte şi le punem la dispoziţie etapizat, pe măsură ce ni se cere”, a transmis primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, joi seara, într-un comunicat de presă.
 
Cele două centre vor funcţiona la Iulius Town - un mall din Timişoara şi la Spitalul CFR. La Iulius Town vaccinarea va fi realizată de echipe mixte de cadre medicale de la Spitalele Municipal şi "Louis Ţurcanu", ambele din subordinea Primăriei Timişoara.
 
Vaccinarea în cele două centre va începe luni. 
 
Înscrierea se face pe platforma naţională https://vaccinare-covid.gov.ro/ începând de vineri, 15 ianuarie, ora 15. 
 
Primăria Timişoara a anunţat că în municipiu vor fi funcţionale 17 centre de vaccinare, unele vor fi în clădiri private, altele în clădiri care aparţin de primărie. Astfel, nouă centre de vaccinare vor fi organizate în sediile mai multor companii: Medlife (1 centru), Genki Medical Center (1 centru), Iulius Mall (1 centru), Vox Tehnology Park (2 centre), ISHO (2 centre), Continental Automotive România (2 centre). Celelalte spaţii identificate aflate în proprietatea Primăriei Timişoara, au fost planificate la: Incuboxx (3), Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş (2), Clădirea STPT (2), Muzeul de Transport Public (1).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.