La spitalele din Timişoara, care aparţin de Primărie au început controalele în Secţiile de Terapie Intensivă, după tragedia de la Piatra Neamţ unde au murit 10 pacienţi într-un incendiu produs în Secţia ATI. Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz a precizat că la Spitalul de Boli Infecţioase nu sunt probleme, dar că unităţile spitaliceşti funcţionează în imobile vechi unde nu pot fi respectate standardele europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am vizitat ieri la Spitalul Municipal unitatea mobilă şi cu ea am reuşit de aseară să extindem cu 12 locuri paturile ATI. Am rugat să se facă o verificare. Este încă în curs. De exemplu, la Spitalul Victor Babeş, s-a făcut verificarea reţelei de oxigen, care e în regulă. Acum trei săptămâni a fost ultima revizie, încă este în curs şi la celalalte spitale. E foarte clar că avem o problemă de infrastructură sanitară, avem clădiri care funcţionează şi de sute de ani în Timişoara şi e normal ca inclusiv instalaţiile să nu fie la standarde europene, aşa că proiectul unui nou spital municipal va fi cu siguranţă o prioritate în mandatul meu. În sfârşit, să reuşim să prioritizăm investiţii în sistemul de sănătate”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Fritz s-a declarat optimist cu privire la felul în care comunitatea se implică în ajutorarea spitalelor din Timişoara. Tot mai multe firme au făcut donaţii.

”Apelul nostru la societatea civilă deja a produs efecte. Până acum s-au adunat 621.000 lei, deci aproape 150.000 de euro, pentru concentratoare. Suma cea mai mare donată este de 100.000 de euro, Cereal Com Timiş. Fiecare contribuţie contează, şi Aquautim a donat 130.000 de lei pentru acest efort. Mă bucur foarte mult că funcţionează. Noi nu avem o variantă legală, am încercat să o găsim, să putem să facem aceste achiziţionări direct prin spital, prin primărie, dar nu avem o cale legală să facem asta, şi tocmai de asta avem acest parteneriat cu societatea civilă”, a precizat Dominic Fritz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.