Preşedintele Klaus Iohannis a decorat drapelul de luptă al Brigăzii 30 Gardă ”Mihai Viteazul” cu Ordinul ”Virtutea Militară” în grad de Comandor cu însemn de pace, pentru militari, la împlinirea a 160 de ani de istorie a unităţilor de gardă. Şeful statului le-a transmis şi un mesaj militarilor din unitatea de gardă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul sărbătoririi a 160 de ani de istorie a unităţilor de gardă. Mesajul a fost prezentat de către domnul Mihai Şomordolea, Consilier de Stat - Departamentul Securităţii Naţionale – Secretariat CSAT.

”Astăzi sărbătorim 160 de ani de istorie a unităţilor de gardă, tradiţie începută la 1 iulie 1860, când, în urma decretului emis de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a fost înfiinţată prima unitate de gardă din istoria militară naţională, Batalionul 1 Tiraliori, care în prezent poartă numele de Brigada 30 Gardă ”Mihai Viteazul”. De-a lungul timpului, militarii din unităţile de gardă au făcut numeroase sacrificii, scriind pagini de eroism pe câmpurile de luptă din Războiul de Independenţă şi din cele două conflagraţii mondiale, la care ţara noastră a participat”, a transmis şeful statului.

Acesta a apreciat că evoluţia unităţilor de gardă ale Armatei României a avut loc în pas cu modernizarea şi creşterea capacităţii combative a forţelor noastre armate, păstrându-şi, în acelaşi timp, misiunea iniţială de a participa la onorurile şi ceremoniile militare organizate la nivel central.

”În prezent, Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” demonstrează o excelentă pregătire tactică şi de specialitate, fiind în măsură să execute misiuni complexe, în condiţii şi medii dinamice. Salut participarea militarilor acestei brigăzi la numeroase misiuni de ordine publică, în sprijinul structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi în folosul cetăţenilor, în contextul pandemiei de COVID-19 care a afectat România în ultimele luni”, a mai afirmat şeful statului.

Acesta a decorat drapelul de luptă al Brigăzii 30 Gardă ”Mihai Viteazul” cu Ordinul ”Virtutea Militară” în grad de Comandor cu însemn de pace, pentru militari.

”Dragi militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”,

Reprezentaţi un corp de elită al armatei noastre şi reuniţi profesionişti desăvârşiţi - cetăţeni demni şi responsabili ai României moderne şi democratice.
Ca o recunoaştere a valorii şi a contribuţiei dumneavoastră la îndeplinirea misiunilor Armatei României, cu prilejul acestei aniversări, am decorat drapelul de luptă al Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, continuatoarea glorioaselor tradiţii ale unităţilor de gardă din Armata României, cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Comandor cu însemn de pace, pentru militari. Îmi exprim convingerea că veţi continua să sprijiniţi eforturile menite a consolida profilul strategic al ţării noastre în cadrul Uniunii Europene şi NATO”, a mai transmis şeful statului.

Acesta a îndemnat militarii să ţină ”treaz spiritul de onoare şi demnitate, precum şi vitejia care i-a animat pe înaintaşi”.

”Cinstiţi şi onoraţi modelele de comportament pe care le-au reprezentat aceştia şi îndepliniţi-vă, în continuare, cu profesionalism misiunile încredinţate! Vă felicit şi vă doresc putere de muncă, satisfacţii atât în plan profesional, cât şi în plan personal, şi multă sănătate alături de familiile dumneavoastră! La mulţi ani”, a mai afirmat şeful statului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.