Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, afirmă că a prezentat în Guvern propunerea de mutare a penitenciarelor din Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş, Iaşi, Ploieşti, Timişoara şi Cluj Napoca în afara zonelor urbane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă tot facem investiţii mari în modernizarea penitenciarelor, căutam soluţii să ajutăm şi la dezvoltarea unor mari oraşe. La Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş, Iaşi, Ploieşti, Timişoara şi Cluj Napoca penitenciarele situate în zonele centrale ridică o serie de probleme şi pentru comunitatea locală, şi pentru poliţia penitenciară. De aceea, Ministerul Justiţiei a prezentat astăzi în Guvernul României propunerea de mutare a acestor penitenciare în afara zonelor urbane”, spune ministrul pe Facebook.

Alina Gorghiu precizează că avantajele sunt că ”se pun în valoare spaţiile istorice şi se revitalizează zonele centrale se dezvoltă turismul şi se atrag de investiţii”.

”Şi pentru poliţia penitenciară, amplasarea unităţilor penitenciare în centrul oraşelor ridică probleme: dificil de asigurat condiţii corespunzătoare de cazare - spaţii reduse, riscuri de evadare, comunicare neautorizată cu exteriorul”, arată ea.

Ministrul afirmă că în prima etapă, vor face demersuri pentru identificarea unor terenuri libere de construcţii care ar putea fi transferate către Administraţia Naţională a Peniteciarelor pentru viitoarele sale proiecte.

Alina Gorghiu mulţumeşte conducerii Administraţia Naţională a Penitenciarelor, care a lucrat la acest proiect precum şi Guvernului pentru sprijinul acordat. ”Acest proiect este prea mare pentru a fi soluţionat numai de Ministerul Justiţiei” mai spune Gorghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.